Openda telt Augsburg voor halfuur uit met goal en assist, Wolfsburg nekt Union Berlijn

Bundesliga | RB Leipzig heeft zaterdagnamiddag op de vierde speeldag van de Bundesliga geen fout gemaakt in eigen huis tegen Augsburg. De Roten Bullen stuurden hun opponent kansloos huiswaarts met 3-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

Loïs Openda startte in de basis bij de gastheer en gaf na amper zeven minuten speeltijd de assist voor de openingsgoal van Xavi Simons. Openda (11') zorgde enkele minuten later al voor de verdubbeling van de marge. Ditmaal was Simons de aangever van dienst. David Raum (27') legde nog voor het halfuur de partij in een beslissende plooi. Arne Engels viel in de blessuretijd van de eerste helft in bij de bezoekers. Openda mocht in de 64e minuut gaan rusten.

Op hetzelfde tijdstip rekende Wolfsburg voor eigen volk af met Union Berlijn. Na affluiten gaf het scorebord 2-1 aan.

Jonas Wind (13') bracht de Wolven al vroeg op voorsprong. Christopher Trimmel (28') hing de bordjes een kwartier later opnieuw in evenwicht, maar Joakim Maehle (30') schonk de thuisploeg snel een nieuwe bonus en kroonde zich zo zelfs tot matchwinnaar. Koen Casteels verdedigde het winnende doel, Sebastiaan Bornauw betrad in de 90e minuut het speelveld.

In de tussenstand van de Duitse eerste klasse staat Leipzig momenteel derde met negen punten, terwijl Wolfsburg zich op de zesde stek bevindt met hetzelfde aantal stuks. Augsburg volgt pas op de twaalfde positie met twee eenheden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top