Antwerp tankt vertrouwen in Westerlo voor CL-debuut tegen Barcelona

Jupiler Pro League | Antwerp kan met een goed gevoel toewerken naar de Champions League-clash tegen grootmacht Barcelona volgende week dinsdag. Op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League boekte de landskampioen een eenvoudige 0-3 zege tegen een Westerlo dat in hetzelfde bedje ziek bleef.

Door Belga

Deel dit nieuws

Antwerp was in de eerste periode dominant, maar zelden echt gevaarlijk. Het had de bal, maar toonde geen sprankelend voetbal. De ploeg van trainer Mark van Bommel kwam pas op voorsprong na een defensieve blunder van de thuisploeg, die op zijn beurt helemaal niets klaarspeelde voor de pauze. Westerlo-doelman Nick Gillekens wilde uitvoetballen van achteren uit, maar zijn pass werd onderschept door Antwerpenaar Mandela Keita. Die behield vervolgens het overzicht en bood Vincent Janssen (15.) het openingsdoelpunt aan.

Na de pauze duurde het een hele poos voor Antwerp toch onder stoom kwam. In het laatste kwart van de wedstrijd legde het voor het eerst in de partij vloeiend voetbal op de mat. Vooral na de inbreng van de Albanees Arbnor Muja verfraaide het spel. Met een van zijn eerste acties zorgde Muja zelfs voor de 0-2. Met een perfecte doorsteekpass zette hij de opgerukte Jelle Bataille (68.) alleen voor doel. De rechtsachter miste niet. Nadat hij vervolgens de paal trof met een knap schot, werkte Muja (84.) tegen het einde van de partij een gemeten voorzet van Arthur Vermeeren beheerst in doel.

In de stand neemt Antwerp met 11 punten voorlopig de vierde plaats over. Westerlo staat na een dramatische seizoensstart voorlaatste met 1 punt. De Kemphanen zijn nog steeds op zoek naar hun eerste zege.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top