Balotelli keert terug naar Adana Demirspor

Voetbal | Eén jaar na zijn vertrek naar het Zwitserse FC Sion, keert Mario Balotelli terug naar het Turkse Adana Demirspor, dat onlangs door Racing Genk na een thriller uit de voorrondes van de Conference League werd gekegeld. Hij ondertekende er een contract voor één seizoen, met optie voor nog een jaar, zo maakte het team van coach Patrick Kluivert vrijdag bekend op X, het vroegere Twitter.

Door Belga

Deel dit nieuws

De intussen 33-jarige aanvaller stond een twaalftal jaar geleden aan het begin van wat een indrukwekkende carrière moest worden. Zijn wispelturige karakter zorgde er echter voor dat hij zowat jaarlijks van club moest veranderen. In totaal zit hij nu aan tien stuks: achtereenvolgens Inter, City, AC Milan, Liverpool, Nice, Olympique Marseille, Brescia, Monza, Adana en FC Sion.

Super Mario telt ook 36 selecties voor de Italiaanse nationale elf, met een zilveren medaille op het EK van 2012 als hoogtepunt. In totaal scoorde hij 14 doelpunten voor de Squadra. Zijn laatste cap dateert alweer van vijf jaar geleden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top