Ronnie O'Sullivan is eerste finalist van de Shanghai Masters snooker

Sport | De Engelsman Ronnie O'Sullivan (WS 1) heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Shanghai Masters snooker (956.000 euro). In The Grand Stage van Shanghai zette hij in de halve eindstrijd zijn landgenoot Mark Selby (WS 5) met 10-7 opzij.

Door Belga

Deel dit nieuws

Selby nam de eerste twee frames voor zijn rekening, waarna O'Sullivan met onder meer een 54 break de bordjes gelijk hing. In het verdere verloop van de eerste sessie was het verschil nooit meer dan een frame. Zo noteerde O'Sullivan breaks van 63 en 101. Selby potte een 113 break weg voor een 4-4 stand.

Na de spelhervatting werden de eerste vier legs gedeeld. In frame veertien, bij een 7-6 voorsprong voor Selby, potte de viervoudige wereldkampioen een 65 break weg. Selby miste echter de bal waarmee hij de frame kon veiligstellen. O'Sullivan greep zijn kans en kon met een sublieme 66 clearance de frame winnen en de bordjes in evenwicht hangen. In frame vijftien potte 'The Rocket' een 69 break weg, waarna hij Selby een snooker aansmeerde. De referee zag een fout, maar O'Sullivan was zeker van zijn zaak. Na raadpleging van de beelden kreeg O'Sullivan gelijk, hij kwam op twee frames van de overwinning. Selby leek even van slag en miste in de twee volgende frames enkele ballen, die de zevenvoudige wereldkampioen met breaks van 109 en 118 afstrafte.

O'Sullivan, die de vorige drie edities won, neemt het in de finale op tegen de winnaar van de halve finale tussen Luca Brecel (WS 2) en de Australiër Neil Robertson (WS 6).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top