Riemer opgetogen met komst Hazard: "Pocketspeler die tussen de lijnen kan spelen"

Jupiler Pro League | Thorgan Hazard is misschien wel het voordien nog ontbrekende stukje in de puzzel die coach Brian Riemer bij Anderlecht probeert te leggen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met dertien op achttien en een voorlopige tweede plaats oogt de competitiestart van paars-wit meer dan geslaagd, maar kritiek was er bij momenten op het geleverde spel en dan vooral het gebrek aan balbezit bij de Belgische recordkampioen. "Ik hoop zeker dat Thorgan ons aan meer balbezit kan helpen", bekende Riemer vrijdag in het Lotto Park, twee dagen voor de verplaatsing naar rode lantaarn KV Kortrijk.

"Maar je mag ook niet alleen naar de cijfers kijken. We hebben al tegen lastige tegenstanders zoals Union en Antwerp gespeeld, met een man minder tegen STVV... Dat neemt niet weg dat we dit seizoen nog niet comfortabel genoeg waren aan de bal. Dat kan Thorgan ons wel bijbrengen, al hoef ik niet per se de bal te hebben. We moeten gewoon genoeg balbezit hebben om voldoende kansen te creëren. Ik zie Thorgan vooral als een pocketspeler die tussen de lijnen kan spelen. Hij brengt kalmte aan de bal, is belangrijk in de opbouw en moet kansen creëren. Ik denk dat hij perfect in ons systeem past. Aan onze ambities is ook na deze twaalfde transfer van het tussenseizoen niets veranderd: we willen Play-off I halen en daarna de zaken herbekijken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top