Uitgavenplafond FC Barcelona opnieuw verlaagd

La Liga | Het financieel fragiele FC Barcelona heeft opnieuw een bittere pil te slikken gekregen. De Catalaanse club zag donderdag zijn uitgavenplafond, inclusief salarissen, nogmaals verlaagd door de Spaanse voetballiga in het kader van de Financial Fair Play.

Door Belga

Deel dit nieuws

De vorige limiet bedroeg 649 miljoen euro. La Liga, dat strenge controle uitoefent op uitgaven van clubs aan salarissen en transfers, heeft nu een plafond van 270 miljoen euro opgelegd. Uitgaven die onder het plafond van La Liga vallen zijn salarissen van spelers en personeel, afschrijvingen van transfers, makelaarskosten, bonussen en dergelijke.

Het huidige uitgavenniveau van Barça, dat volgende week dinsdag Antwerp ontvangt op de eerste speeldag van de groepsfase in de Champions League, schommelt volgens Spaanse media rond de 400 miljoen euro. Mocht het de opgelegde grens overschrijden, dan zou het slechts 50 procent van de inkomsten mogen gebruiken om het team te versterken, totdat het weer op het goede spoor zit.

De huidige situatie maakt aanwinsten tijdens de wintermercato naar alle waarschijnlijkheid onmogelijk. Verdere besparingen zullen hoe dan ook essentieel zijn als de club volgende zomer nieuwe spelers wil halen.

De Blaugrana nam afgelopen zomer afscheid van Spanjaarden Sergio Busquets en Jordi Alba en van de Fransman Ousmane Dembélé. De Duitse doelman Marc-André ter Stegen verlengde zijn contract tot 2028 en stemde ermee in een deel van zijn salaris later uitbetaald te krijgen. Die actie liet de Catalanen toe om de Portugezen Joao Cancelo en Joao Felix op huurbasis over te nemen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top