Marco Verratti verlaat PSG nog voor het Qatarese Al-Arabi

Ligue 1 | De zomermercato is in de meeste landen gesloten, maar Marco Verratti heeft nog een uitweg gevonden bij PSG. De Italiaan zet zijn carrière verder bij Al-Arabi. Dat maakte de Qatarese vicekampioen woensdag bekend. PSG zou nog zo'n 45 miljoen euro vangen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Verratti arriveerde maandagavond al in Doha. Na zijn medische testen dinsdag werd woensdag zijn contract ondertekend.

Er komt zo na een periode van elf seizoenen een einde aan de passage van Verratti in Parijs. De dertigjarige middenvelder speelde in totaal 416 wedstrijden in de Franse hoofdstad, maar paste niet meer in de plannen van nieuwe coach Luis Enrique. PSG nam hem in de zomer van 2012 voor zo'n tien miljoen euro over van de Italiaanse tweedeklasser Pescara. Verratti behaalde in de Franse hoofdstad negen titels, zes bekers en zes ligabekers. De Champions League kon hij niet winnen. De verloren finale van 2020 was zijn beste prestatie met PSG.

Al-Arabi nam eerder deze mercato al Abdou Diallo (ex-Zulte Waregem) over van PSG. De Parijzenaars lieten in de zomer een hele reeks topspelers vertrekken. Zo verlieten onder meer Lionel Messi (Inter Miami), Neymar (Al-Hilal) en Sergio Ramos (Sevilla) de club.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top