Luca Brecel haalt de laatste acht in Shanghai

Sport | Wereldkampioen Luca Brecel heeft zich dankzij een 6-4 overwinning tegen de Welshman Mark Williams geplaatst voor de kwartfinale van de met 956.000 euro gedoteerde Shanghai Masters snooker.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de eerste frame kwam Brecel (WS 2) al vlug op achterstand. Williams (WS 10) parkeerde een aantal ballen aan de kant, waardoor het een kat en muisspel werd, maar Brecel leek finaal alsnog de bovenhand te nemen. De regende wereldkampioen miste echter de ultieme blauwe bal voor framewinst. In frame twee lukte de Limburger een 52 break, maar Williams nam over met een 74 break voor een 2-0 voorsprong. In frame drie was het Brecel die Williams in de problemen bracht. De Limburger kreeg een kans en potte een 77 break weg voor framewinst. Ook in frame vier lukte de nummer twee van de wereld een stevige break van 92, waarmee hij de bordjes gelijk hing.

Na de spelhervatting ging Brecel op zijn elan verder. Met een 107 break, de 201e honderd plus break in zijn loopbaan, nam hij opnieuw de bovenhand. In frame zes zag Brecel de witte bal in de pocket verdwijnen. Williams, drievoudig wereldkampioen, potte een 110 break weg waarmee hij de balans terug in evenwicht bracht. In de vier volgende frames lieten beide spelers zich betrappen op enkele foutjes, maar Brecel hield het hoofd koel en won drie van de vier frames voor een plaats in de kwartfinale.

Daarin neemt hij het op tegen de winnaar van de partij tussen de Engelsen Shaun Murphy (WS 7) en Robert Milkins (WS 12).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top