OH Leuven kan Thais toptalent Mueanta huren nadat vergunningen werden in orde gebracht

Jupiler Pro League | OH Leuven heeft aanvaller Suphanat Mueanta een contract kunnen laten ondertekenen. De club maakte woensdag de komst van de 21-jarige Thailander bekend. Zijn transfer hing al enkele maanden in de lucht, maar moest administratief nog afgehandeld worden. Daarom werd hij pas een week na het sluiten van zomermercato in België aangekondigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Mueanta is maandag in Leuven gearriveerd en hij heeft dinsdag een eerste keer getraind", legde CEO Chris Vandebroeck uit aan Belga. Vandebroeck nam vorige week het roer van de club over na het vertrek van Peter Willems. "We zijn al even bezig met zijn transfer, maar het kostte tijd om de nodige vergunningen in orde te brengen. Zijn transfer werd op tijd geregistreerd. Hij is speelgerechtigd."

Mueanta komt met grote adelbrieven over van Buriram United, dat hem tot het einde van het seizoen verhuurt aan OH Leuven. De rechtsbuiten debuteerde er al op vijftienjarige leeftijd in het eerste elftal en werd zo de jongste speler ooit in de Thaise competitie. Hij werd de voorbije jaren ook de jongste doelpuntenmaker ooit in zowel de Thaise hoogste klasse als de Aziatische Champions League.

"Hij wordt in Thailand gezien als het grootste talent dat ze hebben momenteel", zei Vandebroeck. "We kijken er naar uit wat hij ons kan bijbrengen, maar het is nog te vroeg om grote verwachtingen te hebben."

De transfer kwam mede tot stand dankzij zusterclub Leicester City. Via de link met de Foxes kwam Mueanta op de radar van OH Leuven terecht. "Leicester kent de speler goed", erkende Vandebroeck. "Het kan, gezien onze nauwe band met Leicester, goed zijn dat hij in de toekomst de overstap naar Engeland maakt, maar momenteel is er daar geen sprake van. We gaan eerst kijken hoe hij het er bij ons van af brengt."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top