Jan Vertonghen beleefde "perfecte avond" met 150e cap en doelpunt

Rode Duivels | Jan Vertonghen zette de Rode Duivels dinsdagavond in zijn 150e interland met een rake kopbal op weg naar een vlotte 5-0 zege in het EK-kwalificatieduel tegen Estland.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het doel was de match winnen. Vervolgens maakte ik een goal, werd het 5-0, houden we een clean sheet, was het mijn 150e match ... Het was een perfecte avond", reageerde de ervaren verdediger na de zege met forfaitscore in het Koning Boudewijnstadion.

Na de vervanging van Romelu Lukaku mocht Vertonghen ook de aanvoerdersband dragen, tot hij in de slotfase zelf werd gewisseld. "Het was een speciale avond. Ik ben niet heel geëmotioneerd maar dit doet mij plezier. Ik heb altijd gezegd dat ik ervan hou voor de Rode Duivels te spelen. Ik ben fier om als Belg voor mijn land uit te komen."

Vertonghen vond al na vier minuten de weg naar de netten na een rake kopbal op een corner van Carrasco. "Het was goed zo vroeg te scoren. Tegen een laag blok is het soms moeilijk het verschil te maken in een een-tegen-een. Maar wij hebben echt speciale spelers zoals onder meer Romelu Lukaku en Jérémy Doku. Iedereen heeft goed gespeeld."

De recordman van de Duivels kreeg dinsdagavond in het stadion steun van zijn familie, die mee het veld opkwam om hem te vieren. "Mijn kinderen hebben morgen school. Ik was niet zeker of ik ze wel zou laten komen, maar het was een speciale avond. Zoiets kan je een keer per week toelaten", lachte hij nog.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top