Italië boekt broodnodige zege tegen Oekraïne

Voetbal | Italië heeft dinsdag een zeer belangrijke zege geboekt in de EK-voorronde. La Squadra won in San Siro met 2-1 van rechtstreekse concurrent Oekraïne. David Frattesi tekende voor beide doelpunten bij de thuisploeg.

Door Belga

Deel dit nieuws

La Squadra wist na een 4 op 9 wat haar te doen stond en begon snedig aan de partij. Dat resulteerde al in een vroeg doelpunt van Davide Frattesi (12.), die slecht uitverdedigen van de Oekraïners afstrafte. Een dik kwartier later was de Inter-middenvelder opnieuw kwiek genoeg om na een warrige situatie de dubbele voorsprong voorbij de Oekraïense doelman Georgi Bushchan te trappen. Kort voor rust blunderde de Italiaanse verdediging. Gianluigi Donnarumma bracht eerst nog goed redding op een schot van dichtbij, waarna Federico Dimarco de rebound zomaar in de voeten van Andriy Yarmolenko (41.) speelde. De ex-Dortmund-aanvaller twijfelde niet en legde de aansluitingstreffer in het lege doel, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

In de andere wedstrijd in groep C won Noord-Macedonië met 0-2 in Malta. Eljif Elmas (5.) en Jovan Manev (41.) tekenden voor de doelpunten van de uitploeg. Teddy Teuma (ex-Union) stond negentig minuten tussen de lijnen in het verliezende kamp.

In de stand in groep C staat Engeland na vijf wedstrijden comfortabel aan de leiding met 13 punten. Daarachter volgen Oekraïne, Noord-Macedonië en Italië, dat weliswaar een wedstrijd minder heeft gespeeld. Malta is puntenloos laatste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top