Oostenrijk pakt cruciale zege bij Zweden in groep van Duivels

Voetbal | Oostenrijk heeft dinsdagavond met 1-3 gewonnen bij Zweden en zette daarmee een grote stap richting het EK in Duitsland. Ook voor de Rode Duivels betekende de Oostenrijkse zege uitstekend nieuws.

Door Belga

Deel dit nieuws

Oostenrijk scoorde kort na de pauze twee keer in de Friends Arena in Solna. Michael Gregoritsch opende met een rake kopbal na 53 minuten de score. Drie minuten later trapte Marko Arnautovic de bezoekers op een dubbele voorsprong. De Interspits zette Oostenrijk in de 69e minuut helemaal op rozen vanaf de stip. De 1-3 van Emil Holm kort voor tijd was voor Zweden slechts een doekje voor het bloeden.

In dezelfde groep wonnen de Rode Duivels dinsdagavond makkelijk met 5-0 van Estland. België en Oostenrijk hebben allebei 13 op 15 en zijn daarmee quasi zeker geplaatst voor de EK-eindronde. Zweden volgt als derde immers al op 7 punten, met nog slechts drie wedstrijden te gaan. De top twee van de poule mag zijn koffers voor Duitsland pakken. België is voorlopig leider dankzij een beter doelpuntensaldo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top