150e interland voor Jan Vertonghen

Rode Duivels | Jan Vertonghen trekt dinsdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland, op de vijfde speeldag in groep F, voor de 150e keer het shirt van de Rode Duivels aan.

Door Belga

Deel dit nieuws

De intussen 36-jarige Vertonghen speelde zijn eerste interland voor België op 2 juni 2007. Van toenmalig bondscoach René Vandereycken kreeg hij meteen een basisplaats als middenvelder in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen Portugal, in de kwalificaties voor het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Nadien zou de zelden geblesseerde Vertonghen bijna nooit meer uit de basiself verdwijnen, waardoor hij bijna honderd caps kon verzamelen op iets meer dan tien jaar.

In oktober 2017 ging hij dan ook Jan Ceulemans met 97 caps voorbij als recordinternational aller tijden. Ter vergelijking, Ceulemans deed er bijna veertien jaar over (van maart 1977 tot februari 1991). Destijds werden er wel een pak minder interlands gespeeld. Op alle grote toernooien was Vertonghen er overigens bij. De verdediger kan dus terugblikken op het WK van 2014, het EK van 2016 - toen hij daags voor de kwartfinale tegen Wales geblesseerd uitviel op training -, het WK 2018, EURO2020 en het WK van eind vorig jaar in Qatar. Hij maakt zich intussen op voor het EK van volgend jaar in Duitsland.

Vertonghen zal nog wel een tijdje op één blijven staan, want zijn eerste drie achtervolgers in de ranglijst aller tijden - Axel Witsel (130 caps), Toby Alderweireld (127) en Eden Hazard (126) - hebben de deur van de nationale ploeg al achter zich dichtgetrokken. Op een gedeelde vijfde plaats, met elk 109 caps, volgen Dries Mertens, die onder Tedesco nog nooit opgeroepen werd, en topschutter aller tijden Romelu Lukaku.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top