Leonardo Bonucci start procedure tegen ex-club Juventus

Serie A | Leonardo Bonucci heeft een juridische procedure opgestart tegen Juventus. De Italiaanse verdediger vindt dat hij door de club onheus is behandeld in de periode voor zijn gedwongen vertrek. Dat melden Italiaanse media dinsdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 36-jarige Bonucci speelde het grootste deel van zijn carrière voor de topclub uit Turijn, waarmee hij onder meer acht keer de Serie A won. Maar deze zomer kwam het tot een breuk en de ervaren centrale verdediger vond uiteindelijk onderdak bij Union Berlin.

Volgens Bonucci werd hij door Juventus "abnormaal behandeld" en raakten zijn carrière en imago daardoor beschadigd. De speler en zijn advocaat verwijzen onder andere naar het feit dat hij, ondanks een doorlopend contract, geen degelijke trainingsfaciliteiten ter beschikking kreeg. Zo mocht hij geen gebruikmaken van de gymzaal of het zwembad en moest hij op andere uren dan de A-selectie trainen.

Volgens Bonucci gaat het niet om een persoonlijke vete tegen Juventus maar is het een principiële zaak. Hij belooft ook een eventuele schadevergoeding over te maken aan een goed doel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top