UEFA zet vanaf 3 oktober 1,2 miljoen tickets te koop voor het EK voetbak in Duitsland

Voetbal | De UEFA zal vanaf 3 oktober 1,2 miljoen tickets voor het EK voetbal in Duitsland (14 juni-14 juli 2024) beschikbaar stellen op zijn officiële ticketplatform. Dat maakte het dinsdag bekend. De goedkoopste kaarten kosten 30 euro, de duurste 2.000 euro.

Door Belga

Deel dit nieuws

De UEFA gaf aan een programma te hebben ontwikkeld waarbij fans op de eerste plaats komen te staan bij de ticketverkoop. Van het totale aantal van 2,7 miljoen kaarten gaat ruim 80 procent naar fans van deelnemende landen en het publiek over de hele wereld.

Tussen 3 en 26 oktober zullen de eerste 1,2 miljoen tickets beschikbaar worden gesteld. Fans kunnen vanaf 3 oktober hun account aanmaken. De tickets worden door middel van loterij toegewezen. Elke persoon die zich aanmeldt, heeft dezelfde kans op succes.

Na de loting voor het eindtoernooi op 2 december in Hamburg zullen, in samenwerking met de nationale bonden, nog eens 1 miljoen tickets te koop worden aangeboden aan de fans van deelnemende landen. Een kleiner gedeelte van de kaarten wordt nog in omloop gebracht na de barragewedstrijden, die de laatste EK-deelnemers aanduiden tussen 21 en 26 maart 2024.

Fans kunnen maximaal vier tickets per wedstrijd aanvragen. Je kan als supporter voor slechts voor een wedstrijd per dag kaarten kopen.

In totaal worden zo'n 270.000 kaarten te koop aangeboden voor 30 euro. Een miljoen tickets kosten minder dan 60 euro. Voor een ticket voor de finale heb je minstens 95 euro nodig.

Er worden ook plaatsen vrijgehouden voor fans met een beperking. Ongeacht hun locatie in het stadion worden zij ondergebracht in de goedkoopste categorie. Fans met een beperking kunnen ook een gratis begeleidersticket aanvragen.

De speelsteden van het EK in Duitsland zijn Berlijn, Keulen, München, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart en Düsseldorf. Er nemen 24 ploegen deel, die in totaal 51 wedstrijden afwerken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top