Nacer Chadli en Simon Mignolet krijgen eerbetoon tijdens de rust van België-Estland

Rode Duivels | De Belgische voetbalbond (KBVB) organiseert dinsdagavond, tijdens de pauze van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland, een afscheidsmoment voor de gestopte internationals Nacer Chadli en Simon Mignolet. Dat maakte het bekend in een persbericht. De KBVB lanceert tegen Estland ook een nieuwe versie van het volkslied, dat live in drie talen zal gezongen worden door een koor van dertig professionele zangers en twaalf supporters.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 34-jarige Chadli gaat vooral de Belgische voetbalgeschiedenis in door zijn beslissend doelpunt tegen Japan (3-2) in de achtste finale van het WK van 2018 in Rusland. Na een perfect uitgespeelde counter trapte Chadli de Rode Duivels toen naar de kwartfinales. Hij behaalde in totaal 66 caps en speelde een laatste keer voor Duivels in de verloren kwartfinale tegen Italië (2-1) op het EK van 2021. In mei maakte hij zijn afscheid van de nationale ploeg bekend.

De 35-jarige Mignolet was jarenlang de tweede doelman van de Rode Duivels, na Thibaut Courtois. Hij kwam desondanks tot 35 caps, in 129 selecties. Zijn laatste wedstrijd dateert van juni vorig jaar in de Nations League in Polen (0-1). Mignolet koos er in maart voor om een punt te zetten achter zijn interlandcarrière.

De twee worden tijdens de rust van België-Estland in de bloemetjes gezet. Recordinternational Jan Vertonghen zal na de match in het Koning Boudewijnstadion gehuldigd worden. Hij speelt dinsdag zonder ongelukken zijn 150e wedstrijd voor de Rode Duivels.

De Rode Duivels gaan tegen Estland op zoek naar een deugddoende prestatie en een zege om de wrange nasmaak van de bijzonder matige interland van zaterdag in Azerbeidzjan (0-1 overwinning) door te spoelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top