Rode Duivels gaan op zoek naar deugddoende prestatie en zege tegen Estland

Rode Duivels | Op de vijfde speeldag in groep F van de EK-kwalificaties staan de Rode Duivels dinsdagavond (20u45) in het Koning Boudewijnstadion tegenover Estland.

Door Belga

Deel dit nieuws

Om de wrange nasmaak van de toch wel bijzonder matige interland van zaterdag in Bakoe (0-1) door te spoelen, hebben de Duivels een deugddoende prestatie en zege nodig voor eigen publiek. Het zou een mooi verjaardagscadeau zijn voor bondscoach Domenico Tedesco. Daarnaast is het de 150e interland voor recordinternational Jan Vertonghen en zijn er festiviteiten gepland voor het afscheid van Simon Mignolet en Nacer Chadli van de nationale ploeg.

Estland is daarvoor zowat de ideale tegenstander. Dat bewezen ze afgelopen weekend nog maar eens met een 0-5 thuisnederlaag tegen Zweden. Het is de tiende keer dat België en Estland tegenover elkaar staan. Eind juni haalden de Duivels het met 0-3 in Tallinn. Vier thuisduels voor de Belgen tegen Estland leverden evenveel zeges op. In de kwalificaties voor het EK van 2016 kregen de Esten op de Heizel al eens een 8-1 pandoering om de oren.

Op basis van de voorbije wedstrijden moeten enkele jongens toch wel voor hun basisplaats bij de nationale elf beginnen te vrezen. Vooral Wout Faes, Timothy Castagne en Youri Tielemans bleven in Azerbeidzjan ver onder de verwachtingen. Daarnaast is het uitkijken wie er op tien mag spelen als vervanger van de geblesseerde Kevin De Bruyne. De voorbije interlands kregen Leandro Trossard, Mike Trésor en Yannick Carrasco op die positie al hun kans.

Met meer dan een half oog zal ook de groepswedstrijd tussen Zweden en Oostenrijk in de gaten worden gehouden. Met de zege in Bakoe namen de Duivels dankzij een beter doelsaldo de leidersplaats over van Oostenrijk, de eerstvolgende tegenstander in het interlandluik van medio oktober. Beide landen tellen tien punten. Zweden volgt met zes punten op de derde plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top