Jonge Duivels starten EK-kwalificaties onder Swerts met nipte zege tegen Kazachstan

Beloften | De Belgische beloftenploeg heeft maandagavond in Leuven zijn openingswedstrijd in de kwalificaties voor het EK 2025 met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van Kazachstan.

Door Belga

Deel dit nieuws

De net voordien ingevallen Kazeem Olaigbe, die in het tussenseizoen door Cercle werd overgenomen van Southampton, scoorde na 77 minuten op aangeven van debutant Arthur Vermeeren het enige doelpunt van de wedstrijd. Op de bank slaakte kersvers bondscoach Gill Swerts, de opvolger van Jacky Mathijssen als coach van de Jonge Duivels, een zucht van verlichting. Voordien hadden de Belgen wel gedomineerd, zonder al te veel kansen af te dwingen tegen een tegenstander die voor een punt was afgezakt naar Den Dreef.

Na hun vroegtijdige uitschakeling in de groepsfase van het laatste EK in juni, startte België aan een nieuwe campagne met als doel zich te plaatsen voor de vijfde eindronde in zijn geschiedenis. Spelers geboren op of na 1 januari 2002 komen in aanmerking voor de kwalificatiecampagne.

In groep B moet België het naast Kazachstan opnemen tegen Malta, Hongarije, Schotland en topfavoriet Spanje. De negen groepswinnaars en de drie beste runners-up plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde. De zes andere runners-up zullen het tegen elkaar opnemen in de strijd om de laatste drie plaatsen.

Met drie punten deelt België voorlopig de leidersplaats met Spanje en Hongarije. Op 13 oktober staan de Jonge Duivels voor de verplaatsing naar voetbaldwerg Malta.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top