Lyon zet coach Laurent Blanc aan de deur

Ligue 1 | Na amper vier speeldagen in de Ligue 1 is Laurent Blanc ontslagen als hoofdtrainer bij Olympique Lyon. "In onderling overleg werd er beslist de samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten", laat de club maandag weten.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 57-jarige Blanc was sinds oktober vorig jaar aan de slag bij l'OL. Hij was er toen de opvolger van de eveneens ontslagen Nederlander Peter Bosz. Eerder dat jaar werd Blanc ontslagen bij het Qatarese Al-Rayyan. Voor hem was het een terugkeer naar de Ligue 1, na een afwezigheid van meer dan zes jaar. Destijds vertrok hij na drie seizoenen bij topclub Paris Saint-Germain. Voordien was hij ook drie seizoenen bij Bordeaux (2007-2010) aan de slag geweest. Tussendoor was hij ook nog bondscoach van Frankrijk.

Vorig seizoen greep Lyon onder Blanc naast een Europees ticket. Dit seizoen misten ze hun competitiestart volledig. Na vier speeldagen staat het team van RWDM-eigenaar John Textor met amper één op twaalf op de achttiende en tevens laatste plaats in de Ligue 1.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top