Jan Vertonghen viert tegen Estland 150e cap: "Ga nog zeker door tot EK"

Rode Duivels | Jan Vertonghen speelt dinsdagavond tegen Estland zonder ongelukken zijn 150e interland voor de Rode Duivels. Een nieuwe mijlpaal in de carrière van de Belgische recordinternational, die zeker wil doorgaan tot het EK van volgende zomer in Duitsland. Daarna laat hij de toekomst open.

Door Belga

Deel dit nieuws

"150 is een speciaal nummer. Ik ben supertrots en blij dat ik morgen hopelijk aan dat aantal geraak", vertelde de verdediger maandag tijdens een persmoment.

Aan de 201 caps van de Portugese superster Cristiano Ronaldo zal Vertonghen naar eigen zeggen nooit komen. "Dat zal ik niet halen, dat laat ik aan hem. Elke interland die ik meepak is fantastisch. Ik wil zeker niet stoppen tot het EK. Daarna zal ik zien waar ik sta en hoe ik mij voel."

Vertonghen erkent wel dat de jaren beginnen te wegen, al doet hij er nog alles voor om topfit te zijn. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik zowel bij Anderlecht als de nationale ploeg zoveel mogelijk doe om fit te zijn. Ik ken mijn zwaktes en mijn sterke punten en zo probeer ik een meerwaarde te zijn voor de ploeg."

Toby Alderweireld (34) vormde jarenlang een vast duo met Vertonghen centraal achterin bij de nationale ploeg. De kampioenenmaker van Antwerp zegde de Duivels vaarwel al lijkt de deur voor een comeback op een kier te staan. Maar voor Vertonghen is dat momenteel geen gespreksonderwerp. "Ik heb hem niet meer gehoord sinds hij zijn afscheid aankondigde. Ik wil mij ook volledig focussen op de jongens die hier zijn. Zij doen het goed."

Ondanks zijn status als recordinternational moet Vertonghen de aanvoerdersband bij de Duivels aan Romelu Lukaku laten, die dan weer Kevin De Bruyne vervangt. "Ik heb dat aanvaard", benadrukt Vertonghen. "Zo is het goed. Romelu is een geweldige speler, een leider en het gezicht van deze generatie."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top