Tedesco verwacht stug Estland: "Kunnen goed de bus parkeren"

Rode Duivels | De Rode Duivels ontvangen dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion Estland in hun vijfde wedstrijd in de EK-voorronde. "Het is een ploeg met bepaalde kwaliteiten. Ze spelen geduldig en compact en kunnen goed de bus parkeren", blikte bondscoach Domenico Tedesco daags voor de ontmoeting vooruit.

Door Belga

Deel dit nieuws

In juni wonnen de Duivels met 0-3 in Tallinn. "Ik onthoud uit die wedstrijd dat wij weinig tijd kregen in balbezit. We scoorden er wel vroeg de tweede goal en maakten de wedstrijd zo dood. Dat is iets wat we niet deden tegen Azerbeidzjan", verwees de coach naar de krappe 0-1 zege in Bakoe afgelopen zaterdag.

Tijdens de persbabbel maakte Tedesco opnieuw een analyse van de wedstrijd. Hij vond de Duivels vooral tekortschieten in het druk zetten zonder bal. "In balbezit was het OK. We vonden de ruimtes die we wilden vinden. Maar we hadden ook meer kunnen scoren. Als de bal van Leandro (Trossard) in de vierde minuut binnengaat, krijg je misschien een andere wedstrijd", legde hij uit. "Zonder de bal was het niet goed. We moeten compacter spelen, met minder ruimtes tussen de linies. Het allerbelangrijkste is dat we de bal hebben. Zo kunnen we kansen creëren. Maar daarvoor moet je pressing uitvoeren. Als we een club zouden zijn, dan zouden we hier meer op trainen en zouden we al verder staan. Maar bij een nationale ploeg is het anders."

Over zijn basiselftal voor dinsdagavond wilde Tedesco nog niet veel kwijt. "Er zijn nog een paar vraagtekens. Het was een lange vlucht maar de spelers zijn goed hersteld. Morgenvroeg zullen we meer weten."

Voor Tedesco kan het dinsdag overigens dubbel feest zijn want hij viert zijn 38e verjaardag. "Maar het enige wat ik wil is dat wij winnen", lachte de Duitser. "Dat is het belangrijkste."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top