Orée draait Watducks een loer op openingsspeeldag

Hockey | De Belgische vicekampioen Waterloo Ducks heeft zondag op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen in de ION Hockey League, het Belgische kampioenschap in het mannenhockey, meteen een 3-2 nederlaag geleden op verplaatsing bij Orée.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Watducks stonden halfweg nog 1-2 voor dankzij twee benutte strafcorners van Victor Chalet, maar moesten na rust nog een ommekeer toestaan via Tomas Domene en François Sior, die op seconden van het einde de winning goal forceerde.

Regerend kampioen Gantoise (2-7 bij promovendus White Star) en Léopold (5-1 tegen Daring) kenden daarentegen wel een vlekkeloze start. Racing en Dragons hielden elkaar op een 2-2 gelijkspel, terwijl Ukkel en die andere promovendus Royal Victory een doelpuntloze draw lieten optekenen. De Antwerpse derby tussen Herakles en Braxgata draaide ten slotte uit op 0-2.

Het kampioenschap 2023-2024 wordt volgens hetzelfde format als vorig jaar afgewerkt, met twaalf teams en 22 matchen (heen en terug) in het reguliere luik. Nadien volgen play-offs met halve finales en finales, eveneens met heen en terug.

Volgend weekend is het uitkijken naar de affiche tussen Gantoise en Léopold en de partij tussen Waterloo Ducks en Racing.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top