Gill Swerts verwacht "veel beweeglijkheid" van zijn spelers tegen Kazachstan

Beloften | Gill Swerts beleeft maandag in de kwalificatiecampagne voor het EK U21 van 2025 zijn vuurdoop tegen Kazachstan als bondscoach van de Belgische beloften.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 40-jarige Swerts heeft er in Tubeke net zijn eerste week als selectieheer opzitten. "Het was een heel lange week. Een noodzakelijke week om de spelers en de staf te leren kennen. De samenwerking verliep goed", gaf de gewezen verdediger zondag te kennen.

Kazachstan lijkt op papier een haalbare tegenstander om tegen uit de startblokken te schieten in een poule die verder ook Malta, Hongarije, Schotland en vooral Spanje bevat. "In het internationale voetbal bestaat er geen ideale wedstrijd. Ons eerste elftal kende een lastige match in Azerbeidzjan zaterdag en Italië bleef verder steken op 1-1 in Noord-Macedonië. Makkelijke matchen bestaan niet meer", waarschuwde Swerts. "We zullen concentratie en intensiteit voor de dag moeten brengen, het juiste gaatje op het goede moment moeten vinden om gevaarlijk te worden, met in het achterhoofd dat ze gevaar kunnen creëren op de counter." Swerts verwacht verder "veel beweeglijkheid van zijn spelers en een snelle balcirculatie".

Niet minder dan zes Rode Duivels komen overigens nog steeds in aanmerking voor de U21: Ameen Al-Dakhil, Johan Bakayoko, Zeno Debast, Jérémy Doku, Hugo Siquet en Aster Vranckx. Dat toont een veelbelovende lichting aan. "In het algemeen is de Belgische jeugdopleiding de laatste jaren ongelofelijk verbeterd", verklaarde Swerts. "Zelfs in deze selectie kloppen er jongens op de deur van de A-ploeg. We beschikken over kwaliteit in België."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top