Amadou Onana is tevreden na winst tegen Azerbeidjan ondanks glansloze prestatie: "Opdracht volbracht"

Rode Duivels | Na een krappe 0-1 zege op het veld van Azerbeidzjan staan de Rode Duivels opnieuw aan kop in poule F. Geen glansrijke prestatie, wel een nieuwe goede stap richting het EK 2024 in Duitsland. Middenvelder Amadou Onana toonde zich na afloop van de partij tevreden over het resultaat.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Opluchting is een groot woord, maar we zijn wel blij met deze zege. Bij een moeilijke wedstrijd als deze is het belangrijkste gewoon de drie punten mee naar huis te nemen. Dat was ons doel voor we naar hier kwamen. Opdracht volbracht dus", sprak de middenvelder.

Volgens Onana maakte België het zichzelf moeilijk tegen de nummer 121 van de wereld. "We hadden de wedstrijd veel sneller moeten afmaken. We hadden genoeg kansen om onze tegenstander monddood te maken, maar vergaten ze af te werken. Het ontbrak ons vandaag aan scherpte voor het doel. Op die manier blijft zo'n wedstrijd duren."

"Mensen verwachten dat we hier met grote cijfers komen winnen, maar we stonden vandaag tegenover een respectabele tegenstander. Ze verdedigden goed in blok en waren zelf ook gevaarlijk bij momenten. Het veld was ook niet top. Je moest zeker twee of drie aannames doen vooraleer je de bal onder controle had. Maar goed, ook op slechte velden moet je kunnen winnen", klonk het nog.

Volgens de boomlange middenvelder was lang niet alles slecht, maar vielen er ook goede zaken op te merken.

"We hadden de wedstrijd goed onder controle. Ook het samenspel tussen de verdedigers en de middenvelders loopt steeds beter. Dat maakt het makkelijker om vervolgens onze aanvallers tussen de linies te vinden. Met een spits als Lukaku is het belangrijk dat te doen. Hij kan de bal bijhouden voorin. Hij speelde vandaag een goede wedstrijd vond ik", aldus Onana.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top