België groepsleider na felbevochten zege in Azerbeidzjan

Rode Duivels | De Rode Duivels hebben zaterdagnamiddag met 0-1 (rust: 0-1) gewonnen op bezoek bij Azerbeidzjan, op de vierde speeldag in groep F van de EK-kwalificaties. Yannick Carrasco (38.) zorgde voor het enige doelpunt in de Dalga Arena, in de buurt van de hoofdstad Bakoe.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met de rust in zicht klommen de Belgen met wat geluk op voorsprong. Goed storingswerk van Romelu Lukaku leverde balverlies voor Azerbeidzjan op. Het schot van Johan Bakayoko werd door Yannick Carrasco in doel verlengd: 0-1. Voor het overige hadden de Belgen voor de pauze weinig laten zien en ook na rust was er geen beterschap.

Met tien punten uit vier wedstrijden komen de Duivels naast Oostenrijk op de eerste plaats in de groep, maar de leiding is in handen van de Belgen dankzij een beter doelsaldo. Oostenrijk was zaterdag vrij en staat begin volgende week voor de lastige verplaatsing naar Zweden.

Zaterdagavond reizen de Belgen meteen terug naar Brussel, dinsdag is Estland in het Koning Boudewijnstadion de eerstvolgende tegenstander in deze EK-kwalificaties. De sleutelwedstrijden voor groepswinst en EK-kwalificatie - de top twee van elke groep is rechtstreeks geplaatst - zullen medio oktober gespeeld worden, met eerst een verplaatsing naar Wenen en vervolgens een thuisduel tegen Zweden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top