Portugal blijft foutloos tegen Slovakije, Luxemburg klopt IJsland

Voetbal | Portugal is vrijdagavond in groep J van de kwalificaties voor het EK voetbal van volgende zomer in Duitsland met de volle buit aan de haal gegaan in Slovakije. Het werd 0-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Portugezen van bondscoach Roberto Martinez hadden het niet onder de markt in Bratislava, maar zochten toch met een bonus de kleedkamers op. Bruno Fernandes (43.) zette zich in het slot van de eerste helft door in de zestien en schoot vanuit een scherpe hoek gekruist raak. Hij kroonde zich op die manier ook tot matchwinnaar. Bij Slovakije mocht Patrik Hrosovsky (Genk) in het slot invallen.

Op hetzelfde moment boekte Luxemburg een prestigieuze 3-1 overwinning tegen IJsland. Anthony Moris van Union Sint-Gillis stond tussen de winnende palen. Bij de bezoekers verschenen Jon Dagur Thorsteinsson (OH Leuven), Alfred Finnbogason en Victor Palsson (beiden Eupen) aan de aftrap.

In het derde en laatste duel in de poule rekende Bosnië-Herzegovina af met dwergstaat Liechtenstein: 2-1.

In het klassement in groep J gaat Portugal aan de leiding met 15 op 15, voor Slovakije en Luxemburg, die beiden 10 punten tellen. Bosnië volgt met 6 eenheden op de vierde plaats, voor IJsland (3 ptn) en Liechtenstein (0 ptn).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top