Tielemans hoopt op meer speelminuten bij Villa: "Wil mij vaker kunnen tonen"

Rode Duivels | Ondanks een gebrek aan speelminuten bij zijn nieuwe club Aston Villa, waar coach Unai Emery centraal op het middenveld de voorkeur geeft aan Douglas Luiz en Boubacar Kamara, mag Youri Tielemans zich bij de Rode Duivels opmaken voor een derde basisplaats op rij, zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Azerbeidzjan. Het wordt zijn 61e cap bij de nationale elf.

Door Belga

Deel dit nieuws

De intussen 26-jarige middenvelder verliet in het tussenseizoen het naar de tweede klasse gedegradeerde Leicester City transfervrij voor Aston Villa. Na een nochtans geslaagde voorbereiding verdween hij begin dit seizoen plots uit de ploeg. "Dat neemt niet weg dat ik wel in elke wedstrijd minuten heb gemaakt en er elke dag stond op het trainingsveld. In de Conference League stond ik ook nog een keer in de basis", vertelde Tielemans vrijdag tijdens een persmoment in Bakoe.

"Ik ben dus klaar om te spelen, maar voorlopig is het dus de bank. Ik besef zelf ook dat ik momenteel niet vaak genoeg speel. Ik wel graag elke wedstrijd starten, daarvoor ben ik naar Villa gekomen. Ik heb het er met de coach al over gehad, momenteel kiest hij voor andere spelers. Centraal speelt hij met de twee middenvelders van vorig seizoen. Met zo'n uitleg schiet ik natuurlijk niet veel op. Hij heeft me wel gezegd dat er meer kansen zullen komen omdat er in de komende weken en maanden meer wedstrijden zullen zijn. Ik hoop mij snel meer te kunnen tonen."

Centraal op het middenveld is Tielemans een van de spelers die de afwezigheid van Kevin De Bruyne zal moeten helpen opvangen. KDB is er vanwege een kwetsuur niet bij in Azerbeidzjan. "Zijn afwezigheid moeten we als groep opvangen. We moeten onze kwaliteiten tonen, daar hebben we ook de spelers voor."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top