Nieuw seizoen ION Hockey League schiet zondag uit de startblokken

Hockey | Zondag start het nieuwe seizoen in de ION Hockey League, de eredivisie bij de mannen en de vrouwen. In beide competities is Gantoise de titelverdediger.

Door Belga

Deel dit nieuws

Net zoals de voorbije twee jaar nemen twaalf ploegen het tegen elkaar op. Zij werken 22 wedstrijden af, gevolgd door play-offs. De top vier speelt om de titel.

Zowel bij de mannen als de vrouwen lijkt de uittredende kampioen opnieuw de favoriet. Antoine Kina is bij Gantoise nog steeds de spil in een team dat kan steunen op enkele Franse internationals en jonge talenten. Léopold, vorig seizoen lange tijd leider maar verrassend gewipt in de halve finales tegen Waterloo Ducks, rekent andermaal op het torinstinct van Tom Boon. Racing, Braxgata en Watducks zijn de belangrijkste kanshebbers voor de overige tickets voor de halve finales.

Op de eerste speeldag gaat Dragons op bezoek bij Racing. Waterloo Ducks trekt naar Orée, waar doelman Vincent Vanasch zijn terugkeer in de Belgische competitie maakt. Verder is het uitkijken naar de Antwerpse derby tussen Herakles en Braxgata. Gantoise is te gast bij promovendus White Star. Victory, de andere nieuwkomer, debuteert bij Ukkel Sport. Tot slot neemt Léopold het voor eigen publiek op tegen Daring. De thuisploeg mist vier spelers (Tom Boon, Gauthier Boccard, Dimitri Cuvelier, Max Muschs) door een schorsing die ze kregen na een aanvaring met de spelleiding in mei tijdens de verloren halve finale tegen Watducks.

In de vrouwencompetitie mikt Gantoise op een vierde titel op rij. Het team telt zes internationals en versterkte zich bovendien met de kapitein van de Red Panthers Michelle Struijk en de jonge Astrid Bonami.

Verder is het afwachten welke gevolgen de olympische kwalificatietoernooien van de Red Lions en Red Panthers op het kampioenschap zullen hebben. Die staan begin volgend jaar geprogrammeerd en zullen hoe dan ook worden gevoeld in selecties met internationals.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top