Tedesco licht tipje van de sluier op: Casteels en Lukaku aan de aftrap

Rode Duivels | Doelman Koen Casteels en aanvoerder Romelu Lukaku starten zaterdag in de basis bij de Rode Duivels in de interland in en tegen Azerbeidzjan, zo bevestigde bondscoach Domenico Tedesco vrijdag tijdens een persmoment in de Dalga Arena.

Door Belga

Deel dit nieuws

Achter de naam van Romelu Lukaku waren voordien een aantal vraagtekens geplaatst. Na een zomer vol transferbeslommeringen vond hij pas onlangs onderdak bij AS Roma, waar hij intussen wel al gedebuteerd heeft. "Romelu is onze kapitein en hij is heel belangrijk voor de ploeg. Hij is klaar om te spelen en zal dan ook starten in Azerbeidzjan. Of hij een volledige wedstrijd aankan? Dat denk ik niet", aldus Tedesco.

In doel is Koen Casteels de logische vervanger van Thibaut Courtois, die er vanwege een zware kwetsuur niet bij is. "Ik kan bevestigen dat Casteels in doel zal staan."

Net zoals tegen Oostenrijk en Estland moet Kevin De Bruyne centraal op het middenveld vervangen worden. Net als Courtois staat KDB nog een tijdje geblesseerd aan de kant. Tegen Oostenrijk stond Yannick Carrasco op de positie van De Bruyne, in Estland was dat Mike Trésor. "De Bruyne is onvervangbaar, zowel bij de nationale ploeg als bij City", ging de bondscoach verder. "Je moet zijn afwezigheid collectief opvangen. Dat is de enige manier. Alle spelers moeten daarbij bijdragen. Wat er nodig is op zijn positie, als pocketspeler, in het elftal? Dan mik je op intensiteit, creativiteit... Een speler op die positie moet in de box opduiken, gevaar creëren en voor diepgang zorgen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top