Van Acker en Devos spelen donderdag om goud op EK G-tafeltennis in Sheffield

Sport | Op het Europees kampioenschap G-tafeltennis in het Engelse Sheffield strijden titelverdedigers Laurens Devos (klasse 9; spelers met een fysieke beperking) en Florian Van Acker (klasse 11; spelers met een verstandelijke beperking) op donderdag opnieuw voor goud.

Door Belga

Deel dit nieuws

Devos klopte woensdag de Fransman Lucas Didier in de halve finales met 3-0. Van Acker haalde het tevens met 3-0 van de Spanjaard Cuesta Martinez. In de finale staat hij tegenover de Hongaarse regerende paralympische kampioen Peter Palos.

Zowel Devos als Van Acker kan zijn Europese titel van 2019 verlengen. Voor Devos zou dat vier op een rij betekenen, voor Van Acker een verlenging en zijn derde titel in totaal. Beiden staan ook al jarenlang op de eerste plaats op de wereldranglijst in hun klasse.

Devos won zijn halve finale van de Franse nummer negen op de wereldranglijst, Lucas Didier. "De wedstrijd verliep makkelijker dan verwacht, want op een toernooi in Griekenland eerder dit jaar was hij een lastige tegenstander", aldus Devos, die in de finale uitkomt tegen de Oekraïner Ivan Mai. Nooit eerder stonden beide heren tegenover elkaar aan de tafel. "Het is een goede speler die uit klasse 8 overkomt na een nieuwe classificatie. Sowieso wordt het een match om naar uit te kijken."

Zeven Belgen kwamen in actie in het enkelspel. Ben Despineux (kwartfinales), Hamza Taleb en Marc Ledoux (achtste finales) konden niet doorstoten. Benjamin Marotte en Bart Brands werden dinsdag al uitgeschakeld in de groepsfase. Taleb en Ledoux spelen vanaf vrijdag samen het dubbelspel, Despineux doet dat met Devos.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top