Eliot Matazo klaar om leidersrol op te nemen bij beloften

Beloften | Met 12 caps bij de U21 achter zijn naam behoort Eliot Matazo stilaan tot de anciens van de Belgische beloftenploeg. Aan de vooravond van een nieuwe kwalificatiecampagne - dit keer voor het EK 2025 - is de middenvelder naar eigen zeggen klaar om zijn ervaring door te geven aan de nieuwkomers binnen de ploeg.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik wil de nieuwe spelers helpen bij hun aanpassing in de ploeg en ik wil ze ook helpen om de principes van de coach aan te leren. Het is een nieuwe groep, een nieuwe generatie met veel aanstormend talent. We leren elkaar elke dag beter kennen. Tot nu toe zijn de trainingen erg goed verlopen", vertelde Matazo woensdag tijdens een persbabbel.

Matazo en de beloften liepen op het afgelopen EK tegen een sportieve teleurstelling aan. Al in de groepsfase moesten ze het toernooi verlaten. "We hadden er meer van verwacht, maar zo zit voetbal soms in elkaar. We hebben alles gegeven. Op het einde draait het soms om kleine details. Nu is er een nieuwe start. Het is aan ons om te leren uit de fouten die we gemaakt hebben en om de goede zaken mee te nemen in deze campagne. Bijvoorbeeld de groepssfeer moeten we onthouden. We waren een hecht team dat voor elkaar vocht. We moeten proberen diezelfde band terug te vinden met deze nieuwe groep."

Maandag wacht met Kazachstan de eerste afspraak van de kwalificatiecampagne. "De eerste wedstrijd is altijd belangrijk. Kazachstan is een sterk collectief, dat niet makkelijk uit evenwicht is te brengen. De kwalificatie is absoluut ons doel", vertelde Matazo.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top