Belgen starten sterk op EK dressuur in Riesenbeck

Sport | Op het EK dressuur in het Duitse Riesenbeck zijn de Belgen woensdag sterk begonnen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Twee van de vier Belgische ruiters kwamen al in actie. Domien Michiels (Intermezzo van het Meerdaalhof) kreeg van de jury 69,068% voor zijn Grand Prix. Charlotte Defalque (Botticelli) zette met 71,072% haar op een na beste resultaat neer. Een sterke prestatie van de Waalse handelsingenieur, die daarmee het teamresultaat optrekt.

Het Belgisch dressuurteam wil op het EK een olympisch ticket bemachtigen. De beste drie landen, van de nog niet gekwalificeerde teams, winnen op het EK een startplaats voor Parijs. Op basis van de tussenstand op woensdag gaan die tickets naar Oostenrijk, Spanje en België. Zijn staan respectievelijk vierde, vijfde en achtste.

Teammanager Jeroen Van Lent blikt na dag één dan ook tevreden terug. "Dit is al goed, al mogen we het vel van de beer niet te snel verkopen. We hebben een kleine voorsprong op Portugal en Zwitserland, onze twee andere concurrenten voor het olympisch ticket. Morgen/donderdag komen de beste twee deelnemers van elk land in actie. Het is nog te voorbarig om een vreugdesprong te maken. De ervaring leert dat het zal afhangen van één, anderhalf tot twee procent. Het wordt nog spannend."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top