Yannick Carrasco opent in Vilvoorde negende Red Court

Rode Duivels | Aan het William Tyndale park in Vilvoorde heeft Rode Duivel Yannick Carrasco woensdag een nieuw Red Court officieel ingehuldigd. Een Red Court is een knalrood openluchtvoetbalpleintje van de Belgische voetbalbond, waar jong en oud vrij kan voetballen. Op vragen over zijn recente transfer naar voetbalclub Al-Shabab in Saoedi-Arabië wilde de flankspeler niet ingaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het moment gaat nog wel komen om over Arabië te spreken", zei Carrasco. "We zijn vandaag hier om over het Red Court te praten. Iedereen is nieuwsgierig, maar een uitleg zal later komen."

Of Carrasco later nog terugkomt naar Europa, of België, kon hij niet zeggen. "Ik heb geen kristallen bol. Ik sta open voor elk avontuur, we zullen zien waar mijn toekomst ligt."

De Rode Duivel, die pas 30 jaar werd, kwam woensdag het negende Red Court van de voetbalbond openen. Als Vilvoordenaar is hij ook ambassadeur van het pleintje. "Het is op dit soort pleintjes dat ik heb leren voetballen", zei Carrasco. "Je leert er veel techniek, je leert samenwerken met je teamgenoten. Ik heb het geluk gehad dat ik profvoetballer ben geworden. Ik hoop dat Vilvoorde een tweede of derde profvoetballer kan creëren via pleintjes als deze."

Na pleintjes in onder meer Lier, Genk, Lokeren en Sint-Niklaas is het plein in Vilvoorde het negende in België.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top