Anderlecht rondt komst ervaren doelman Kasper Schmeichel af

Jupiler Pro League | Kasper Schmeichel heeft een contract van een seizoen ondertekend bij RSC Anderlecht. Dat heeft paars-wit dinsdagavond gemeld. De 36-jarige doelman en Deense international was transfervrij na zijn periode bij OGC Nice.

Door Belga

Deel dit nieuws

CEO Sports Jesper Fredberg is blij met de komst van zijn landgenoot. "We waren al tevreden met de samenstelling van de kern, maar dit was een uitzonderlijke kans om een doelman met zoveel ervaring en métier binnen te halen", aldus Fredberg. "De komst van Kasper past binnen ons voornemen om concurrentie te creëren op alle posities. Kasper kan ons met zijn ervaring veel bijbrengen, zowel op als naast het veld."

De troepen van coach Brian Riemer staan met dertien punten uit zes wedstrijden op de tweede plaats in de Jupiler Pro League, na leider AA Gent (13 punten uit 5 wedstrijden).

Fredberg en Riemer breiden de Deense enclave in het Lotto Park dus verder uit. Deze zomer streken ook al Thomas Delaney en Kasper Dolberg in Brussel neer, nadat Anders Dreyer in januari overkwam. Opvallend is dat Anderlecht met de 30-jarige Fransman Maxime Dupé voor dit seizoen al een ervaren keeper haalde, die de eerste maanden in paars-witte loondienst een zeer degelijke indruk naliet. Hij moet nu de concurrentie aangaan met Schmeichel, ruim 90 caps op de teller bij de Deense nationale ploeg en in het verleden jarenlang sluitstuk van Leicester City. In de zomer van 2022 ruilde hij The Foxes voor Nice in Frankrijk.

"Ik heb met Jesper en Brian gesproken en ik was meteen erg enthousiast over wat ze hier aan het neerzetten zijn", reageert de aanwinst. "Anderlecht is een grote club en veel voormalige ploegmaats spreken altijd met zoveel lof en warmte over deze club. Dat was iets waar ik echt deel van wilde uitmaken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top