Amadou Onana droomt ervan om aanvoerder te worden van de Rode Duivels: "Heb er de kwaliteiten voor"

Rode Duivels | Amadou Onana (22) is tevreden dat hij opnieuw kon aansluiten bij de Rode Duivels, nadat hij vanwege een blessure het interlandluik in juni miste. "Wat leiderschap betreft, zal ik wel mijn steentje bijdragen", vertelde de middenvelder van Everton dinsdag tijdens een persmoment in het nationaal oefencentrum in Tubeke.

Door Belga

Deel dit nieuws

In maart tegen Zweden (0-3 zege) en Duitsland (2-3 zege) vormde Onana samen met Kevin De Bruyne een uitstekende tandem op het middenveld. Tegen Oostenrijk (1-1) en Estland (0-3 zege) ontbraken beiden. Zaterdag in en tegen Azerbeidzjan en volgende week dinsdag in Brussel tegen Estland zal Onana het zonder sterkhouder KDB aan zijn zijde moeten stellen. "Kevin is een uitzonderlijke speler met enorme kwaliteiten. Spelers als Doku en Trossard kunnen zijn rol overnemen. Maar het is aan de bondscoach om keuzes te maken."

Naast De Bruyne ontbreekt ook Thibaut Courtois. Kan Onana al de rol van patron op zich nemen? "Patron is een groot woord. Met Vertonghen, Lukaku, Carrasco en Batshuayi is er toch nog heel wat anciënniteit in deze selectie. Maar wat leiderschap betreft, zal ik wel mijn steentje bijdragen", vervolgde Onana, die ervan droomt om ooit aanvoerder van de Duivels te worden. "Dat is wel een doel. Het is een grote verantwoordelijkheid. Ik heb de kwaliteiten die nodig zijn voor die rol."

Bij zijn club Everton draait het momenteel vierkant. Onana en co. begonnen met 1 op 12 in de Premier League. Tijdens de mercato verkaste de middenvelder uiteindelijk niet naar een andere club. "Dit was zeker geen gemiste afspraak", aldus Onana. "Voetbal is een kwestie van timing, en de kansen grijpen wanneer ze zich voordoen. Ik ben tevreden dat ik bij Everton ben gebleven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top