Tienkoppig Genk sleept in 97e minuut punt uit de brand tegen Anderlecht

Jupiler Pro League | Racing Genk heeft zondagavond op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League op de valreep een punt over de streep getrokken in eigen huis tegen RSC Anderlecht: 1-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

De recordkampioen misloopt zo een 15 op 15 en de kop van het klassement in de Belgische hoogste afdeling. Het nestelt zich met 13 op 18 op de tweede plaats, in het zog van AA Gent (13 op 15). Genk begeeft zich momenteel in de middenmoot, op de negende positie met acht eenheden.

De Limburgers moesten na ruim een kwartier al met een man minder voort: Christopher Bonsu Baah ging te gretig door op Thomas Delaney en kreeg een tweede geel karton onder de neus geduwd. De Ghanees stond al geboekt na een akkefietje met RSCA-kapitein Jan Vertonghen, die ook geel pakte. Ondanks de numerieke minderheid speelde paars-wit weinig klaar in een potige partij. Het ontsnapte in het slot van de eerste helft zelfs aan een achterstand toen Joseph Paintsil op de paal knalde.

Na de pauze waren de kansen aanvankelijk schaars. Met nog een kwartwedstrijd te gaan kopte de Genkse kapitein Bryan Heynen te fel naar de grond. Uit het niets klom RSCA enkele minuten later op voorsprong: de net ingevallen Francis Amuzu (71.) sneed naar binnen en deponeerde het leer buiten het bereik van Maarten Vandevoordt. Het elftal van Brian Riemer waande zich zegezeker, tot Tolu Arokodare (90.+7) alsnog de gelijkmaker tegen de touwen buffelde. Bram Van Driessche deelde overigens in totaal liefst elf gele kaarten uit.

Eerder op de dag pakte AA Gent de leidersplaats na een zege in de Slag om Vlaanderen tegen Club Brugge (2-1) en hielden Union en Antwerp elkaar op een 2-2 gelijkspel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top