België kan zich geen misstap veroorloven tegen Portugal op het UEFA EK beloften

Beloften | De derde dag van de groepswedstrijden begint deze dinsdag op het EK beloften 23 dat wordt gehouden in Georgië en Roemenië. België neemt het op tegen Portugal voor een plaats in de kwartfinales.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de loting werd Groep A van dit EK beloften aangeduid als de groep des doods. En aan de vooravond van de derde en laatste speeldag blijkt dat ook zo te zijn, met alle vier de teams die nog kans maken op kwalificatie. Georgië staat alleen bovenaan in de groep met vier punten. België en Nederland volgen op twee punten, terwijl Portugal het gat dicht met één punt.

Eén overwinning

België staat dus niet met de rug tegen de muur, maar zal wel moeten winnen om zich te verzekeren van een plaats in de kwartfinales. Het plan is simpel: een overwinning en de Belgen gaan door naar de kwartfinales, een nederlaag en ze gaan vroeg naar huis. Bij een gelijkspel zal de kwalificatie afhangen van het resultaat van de wedstrijd tussen Georgië en Nederland. Georgië mag niet verliezen van onze buren.

In ieder geval zullen de mannen van Jacky Mathijssen hun prestatie van zaterdag tegen Georgië, toen ze met een voorsprong van twee doelpunten de rust in gingen, moeten herhalen. Aan de andere kant mag de tweede helft niet worden herhaald. "De Belgische ploeg profiteerde niet van hun goede fases. We hadden er vijf kunnen scoren... Zulke dingen gebeuren in voetbal en dat is wat er gebeurde", analyseerde de U21-coach.

De Cuyper in vorm

Maxime De Cuyper, die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd tegen het gastland, zette een prima prestatie neer voor Rode Duivels-coach Domenico Tedesco en Franky Vercauteren, federaal technisch directeur. De Brugge-speler, die vorig seizoen werd uitgeleend aan Westerlo, opende de score en zette Largie Ramazani in stelling, die voor 2-0 zorgde. Maar Georgië kwam laat terug.

"Het was 0-2 bij de rust en alles ging goed. Maar in de tweede helft waren we een ander team, we waren onszelf niet en we lieten het wegglippen", legde hij na de wedstrijd uit. De beloften moeten nu bewijzen dat ze karakter hebben tegen Portugal, de finalisten van de vorige editie.

Het programma voor de groepsfase van het EK beloften:

Kom alles te weten over de prestaties van onze Beloften U21 - op het Europees Kampioenschap 2023 - hier live op het web, met de Pickx-app of op tv. Proximus Pickx brengt je het meest recente nieuws over onze nationale voetbalploeg Rode Duivels U21, dossiers, exclusieve interviews en video’s, wedstrijden in livestream, uitgebreide analyses, reportages, uitslagen en rangschikking. Zo mis je geen moment!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top