Athletic Bilbao en Real Madrid maken zich op voor duel der wisselvalligheid

La Liga | Een goeie maand geleden boekte Athletic Bilbao een deugddoende zege tegen Real Betis. Sindsdien wisten de Basken echter niet meer te winnen, met twee gelijke spelen en een verliespartij. Of Bilbao deze reeks vanavond kan doorbreken, is maar zeer de vraag. Dan wacht de trip richting Real Madrid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bilbao kende tot nu toe een wisselvallig seizoen. Dat raakte de voorbije maand duidelijk na de klinkende 4-0 zege tegen Betis. Sindsdien raakte Bilbao niet verder dan een 1-1 en 2-2 gelijkspel tegen Getafe en Valencia en een 0-2 verliespartij tegen Celta. Net deze periode had Bilbao moeten aanwenden om wat extra punten te nemen, wat niet meteen lukte.

Wie moet voor de goals zorgen?

Hierdoor staat de Baskische traditieclub na twaalf afgewerkte duels redelijk laag in het klassement. Met 14 punten staat Bilbao momenteel op plaats 13 in La Liga, amper drie punten boven de degradatiezone. Slechts vier duels werden er reeds gewonnen: tegen Eibar, Levante en de beide clubs uit Sevilla.

Terwijl de defensie nog redelijk stabiel staat, lijkt het schoentje te wringen in de aanvalslinie. Bilbao beschikt niet over een killer vooraan. Raul Garcia was de voorbije jaren het speerpunt voorin. Vorig seizoen klokte de nu 34-jarige spits af op 15 goals, momenteel staat zijn teller maar op eentje. Vijf spelers zitten nu aan twee goals: Iñaki Williams, Asier Villalibre, Alex Berenguer, Unai Lopez en Iker Muniain.

Hopen op minder scherp Real

En net in deze moeilijke periode wacht vanavond een lastige uitmatch bij Real Madrid. De Koninklijke heeft een topweek achter de rug na zeges tegen Sevilla en buur Atlético Madrid in de eigen competitie en een 2-0 winst tegen Borussia Mönchengladbach in de Champions League, waardoor Real in de achtste finales van het kampioenenbal zit.

Het enige waar Bilbao op kan hopen, is dat Real Madrid wat minder scherp voor de dag zou komen. Real bewees dit seizoen evenzeer wisselvallig te presteren. Denk maar aan de verliespartijen in La Liga tegen promovendus Cadiz, Alaves en Valencia. Ook de twee onderlinge duels tegen de Oekraïners van Shakhtar Donetsk in de Champions League werden verloren.

Volg alles omtrent La Liga op de voet via de kanalen van Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Programma twee vooruitgeschoven duels voor speeldag 19

Vanavond 15/12
Real Madrid – Athletic Bilbao (vanaf 21 uur te zien op Eleven Sports 1)

Morgen 16/12
FC Barcelona – Real Sociedad (vanaf 21 uur te zien op Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top