Kan Alexander Sørloth Werner doen vergeten?

Bundesliga | Met Leverkusen tegen Leipzig staat zaterdag om 15u30 op de tweede speeldag in de Bundesliga al meteen een eerste topper op het menu. Beide ploegen zagen in het tussenseizoen hun sleutelspeler vertrekken, dus is het maar al te zeer de vraag hoe ze die aderlating kunnen opvangen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zowel Kai Havertz (€80 miljoen) als Timo Werner (€50 à 60 miljoen) trokken deze zomer het Kanaal over om hun voetballoopbaan verder te zetten bij het razendambitieuze Chelsea dat opnieuw zijn plaatsje in de absolute top van de Premier League wil opeisen. Voor hun respectievelijke teams Bayer Leverkusen en RB Leizpig betekent dit echter een serieuze aderlating, want beide Duitse topploegen verliezen hun sleutelspeler. Benieuwd of Peter Bosz en Julian Nagelsmann een oplossing vinden om hun troepen wederom te laten uitgroeien tot een uitdager van de Beierse locomotief dit seizoen.

Sørloth krijgt moeilijke opdracht

Julian Nagelsmann moest het in de eindfase van de Champions League in augustus reeds stellen zonder zijn vinnige clubtopschutter Timo Werner. Dat verhinderde Leipzig echter niet om vlot de maat te nemen van Atlético Madrid richting halve finales van de Champions League, waarin PSG een tikkeltje te sterk was.

Met ook nog het vertrek van Patrick Schick, nota bene naar Leverkusen, wou Nagelsmann er aanvallend koste wat het kost toch nog iets bij. In de zoektocht naar offensieve versterking kwamen die Roten Bullen uit bij een oude bekende: Alexander Sørloth, die in een half jaar bij AA Gent in 2019 indruk maakte met zijn rushes vanop de rechterflank en zijn technisch vermogen. Na zijn terugkeer bij Crystal Palace ontplofte de rijzige Noor afgelopen seizoen helemaal bij Trabzonspor. In 49 wedstrijden in Turkse loondienst vond hij liefst 33 keer de weg naar doel, wat hem een mooie transfer opleverde naar RB Leipzig, waar hij de opdracht krijgt Timo Werner te doen vergeten.

Leverkusen in doelpuntennood

Ook bij Leverkusen was het afgelopen zomer de centen tellen. Na het vertrek van Kai Havertz en Kevin Volland oogt vooral het aanvallend compartiment somber. Beide heren waren afgelopen seizoen namelijk de twee voornaamste doelpuntenmakers bij die Werkself.

Voorlopig arriveerde enkel Patrik Schick als vervanger, terwijl er ook veel verwacht wordt van de nieuwe golden boy Florian Wirtz, die op amper 17-jarige leeftijd reeds als de natuurlijke opvolger van Havertz wordt bestempeld. Toch veel druk op de schouders van een jeugdproduct. Afgelopen weekend in de thuismatch tegen VFL Wolfsburg bleek andermaal dat het schoentje vooral vooraan knelt. De partij eindigde dan ook op een scoreloos gelijkspel. Benieuwd of de troepen van Peter Bosz tegen Leipzig wel de weg naar doel kunnen vinden.

Bekijk Bayer Leverkusen - RB Leipzig op zaterdag 26 september om 15u30 live op Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het volledige programma van de tweede speeldag:
Vrijdag:

  • Hertha Berlijn - Frankfurt om 20u30 op Eleven Sports 1
Zaterdag:
  • Augsburg - Borussia Dortmund om 15u30 op Eleven Sports 1
  • Bayer Leverkusen - Leipzig om 15u30 op Eleven Sports 2
  • Schalke 04 - Werder Bremen om 18u30 op Eleven Sports 1
Zondag:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top