WOII Week op National Geographic

Films | Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde en Europa werd bevrijd. National Geographic staat daarom van 2 mei tot en met 9 mei in het teken van 'WOII Week'. Ontdek hier de hoogtepunten van de programmering, inclusief enkele premières!

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Final Days of Anne Frank (zaterdag 2 mei om 20u)

Aan het wereldberoemde dagboek van Anne Frank komt enkele dagen voor haar arrestatie en die van haar kameraden in het achterhuis op 4 augustus 1944 een abrupt einde. Deze documentaire werpt een licht op wat er daarna gebeurde en hoe Anne in de gruwel van het kampensysteem werd opgenomen.

WW2: Heroes of the Sky (zondag 3 mei om 20u)

Beleef het verhaal van de piloten die het lot van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog drastisch hebben veranderd: de Mighty Eighth Airforce. Met nooit eerder geziene archiefbeelden vliegen we mee in de cockpits van de vliegtuigen die Hitler's dreigende luchtmacht, de Luftwaffe, vernietigden.

Hunting Nazi Treasures (zaterdag 9 mei om 21u)

Ontdek meer over de grootste diefstal in de geschiedenis en een van de grootste hedendaagse schattenjachten. Tussen 1933 en 1945 plunderden de nazi's miljoenen culturele objecten en honderden tonnen goud. Ze maakten musea, bibliotheken, kerken, synagogen, bedrijven, fabrieken en gezinswoningen helemaal leeg. Een deel van wat gestolen werd ontbreekt nog steeds, zoals naar schatting meer dan 100.000 kunstwerken waaronder stukken van Degas, van Gogh en Rafaël; maar ook collecties met goud, diamanten, sieraden en andere culturele schatten. De poging om alles terug te vinden begon reeds in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog en is nog steeds aan de gang.

National Geographic maakt deel uit van het basisaanbod van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top