Saving Notre Dame: de nasleep van de verwoestende brand

Films | De Notre Dame trekt elk jaar wereldwijd miljoenen bezoekers aan die de geschiedenis van Parijs willen ontdekken en bewonderen. Op 15 april 2019 waren diezelfde miljoenen mensen getuige van de catastrofe die er bijna voor zorgde dat de kathedraal compleet verwoest werd door een gigantische vlammenzee, waarbij de torenspits van de kathedraal op de grond viel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De camera’s van National Geographic kregen exclusieve toegang tot de kathedraal, slechts enkele dagen na de brand. Tijdens de heropbouw werkten ze meer dan tien maanden lang samen met de onbevreesde arbeiders en legden zo de gevaarlijkste reddings- en ingenieurswerkzaamheden vast.

"Saving Notre Dame" documenteert de nasleep van de verwoestende brand en de ongekende reddingsoperatie die moest voorkomen dat de onstabiele kathedraal zou instorten. De special brengt de kijkers niet alleen in het hart van de actie om het reconstructieproces te begrijpen, maar brengt ook hulde aan de solidariteit en know-how van het toegewijde team van vakmensen.

"Saving Notre Dame" is geproduceerd door Gedeon Programmes voor National Geographic, met Jeanine Butler als uitvoerend producent. ABC Documentaries heeft beeldmateriaal voorzien en interviews vastgelegd met onder andere de experten Daniel Libeskind (Masterplan Architect van het World Trade Center), Candida Moss (Professor theologie aan de Britse Universiteit van Birmingham) en Lindsay Cook (Professor kunst en architectuur, Vassar College) die interessante inzichten bieden op onderwerpen zoals geschiedenis, religie en architectuur.  

Saving Notre Dame is maandag 20 april om 22 uur te zien op National Geographic.

National Geographic maakt deel uit van het basisaanbod van Proximus Pickx.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top