Ex-coaches Proximus League actief over heel de wereld: hoe zou het zijn met Nigel Pearson (ex-OHL)

Challenger Pro League | De Proximus League had vorig seizoen heel wat buitenlandse coaches. Maar dat werd niet overal een even groot succes. Sommigen werden ontslagen, anderen vertrokken op eigen initiatief. We zochten even uit waar de ex-coaches tegenwoordig hun boterham verdienen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nigel Pearson stond tussen september 2017 en februari 2019 57 wedstrijden aan het sportieve hoofd van OH Leuven. De Engelsman deed het behoorlijk in zijn eerste jaar, maar het seizoen 2018 - 2019 werd een grote lijdensweg voor de ex-coach van Leicester City. Pearson kreeg - ondanks felle investeringen én een stevige kern - de Leuvense motor niet aan de praat en kreeg zo de Leuvense aanhang tegen zich. Na een maandenlange strijd werd hij in februari van vorig jaar dan toch aan de kant geschoven.

De Engelsman moest ruim een half jaar wachten op een nieuwe job, maar kon in december 2019 plots wel weer aan de slag in de Premier League. Pearson werd aangesteld als coach van Watford en kreeg bij de zwalpende Hornets als enige doel het vermijden van de degradatie. Vijftien duels (en negentien punten) later lijkt Pearson voorlopig heel nipt te slagen in dat opzet. Onder meer dankzij stuntzeges tegen Liverpool en Manchester United staat Watford momenteel op een 17e plek. Dat is net boven de degradatiezone. Al tellen West Ham (16e) én Bournemouth (18e) wel evenveel punten als Watford.

Geen spijt

Pearson blikte voor de Engelse pers al wel enkele keren terug op zijn tijd in België. De 56-jarige coach vertelt tegen iedereen die het vraagt dat hij een fantastische tijd had in België. "Het verschil in mentaliteit was soms heel groot, vertelde hij eerder dit jaar. "Ondanks het feit dat het eigenlijk niet zo ver van Engeland was, dachten en leefden mensen er toch heel anders. Ik heb geen seconde spijt van mijn 'uitstap' naar Leuven; ik heb er veel dingen geleerd en ik denk dat ik daardoor meer relaxed terug naar Engeland ben gekomen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top